Крими

Истината лъсна! Разяреният с брадва, заплашвал да коли охранители и шеф на завод в Лом

  26.03.2020 09:33             
Истината лъсна! Разяреният с брадва, заплашвал да коли охранители и шеф на завод в Лом

Районният съд в Лом наказа с глоба от 200 лева за дребно хулиганство 36 годишен мъж, заплашил с брадва служители на фирма, съобщиха от съда. Вчера от областната дирекция на МВР в Монтана пък дадоха оскъдна информация за случая, от която ставаше ясно, че мъжът е заплашвал свои съседи. Според събраните по делото доказателства обаче на 23 март тази година около 20:00 ч. А. Г. А. от Лом отишъл пред фирма за метали с брадва в ръка и отправил обиди и заплахи към лицата П. Т., С. Х. и Т. Б. – охрана служители на завода, както и към директора Н. Д., който не присъствал на инцидента, като размахвал брадвата с цел саморазправа. Непристойната проява и проявената агресия на обществено място предизвиквали силно възмущение и уплаха у посочените лица. Пазачите сигнализирали за инцидента с паник бутон, на мястото пристигнали служители на Районното управление на МВР, които по-късно открили напусналия мястото мъж в дома му и му съставили акт за дребно хулиганство.

Пред съда нарушителят призна вината си и заяви, че съжалява за стореното.

От събраните по делото доказателства, съдът намери, че с действията си А. Г. А. е проявил явно неуважение към обществото и незачитане на законите на Република България и е осъществил състав на административно нарушение по чл. 1 от Указа за борба с дребното хулиганство / УБДХ/, а именно „проява на дребно хулиганство”, за което законодателят е предвидил две алтернативни наказания: „глоба от 100 до 500 лева” или „задържане до 15 денонощия в структурните звена на МВР”.

Съдът реши, че за поправянето и превъзпитанието на нарушителя, с оглед критичността към извършеното нарушение, следва да му бъде наложено по-лекото предвидено в Указа административно наказание – „Глоба” в размер близък до минималния - 200  лева, която да заплати в полза на държавата.

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд – Монтана  в срок до   24 часа.