Свят

Медицинска сестра се самоуби, след като се зарази с Covid-19

  25.03.2020 17:30             
Медицинска сестра се самоуби, след като се зарази с Covid-19

34-годишна италианска медицинска сестра се е самоубила, след като е дала положителен тест за коронавирус. Тя се е страхувала да не зарази някой друг и това е причината да сложи край на живота си. Даниела Трези е работила на първа линия по време на пандемията в Ломбардия, най-засегнатият регион в Италия. Националната федерация на медицинските сестри на Италия потвърди за смъртта й. Оттам споделиха, че жената е страдала от тежка форма на тревожност, защото се е притеснявала да не разпространи вируса, докато се бори с епидемията.
Трагичният инцидент се е случил след като Италия регистрира 743 смъртни случая за едно денонощие. Даниела Трези работеше в интензивното отделение на болницата "Сан Джерардо" в Монца, на около девет мили от Милано, но е била поставена под карантина, след като започнала да има симптоми на заразата и дала положителен тест за коронавирус.
Медсестрите споделиха още, че миналата седмица е имало същия случай във Венеция, като допълва, че причината е била същата. "Всички ние избрахме професията си за добро, но и за лошо. Ние сме медицински сестри. Всички виждат нивото на стрес, на което сме подложени", споделят от федерацията. Генералният мениджър на болницата "Сан Джерардо", Марио Алпароне, заяви, че Даниела е била пратена вкъщи болна още на 10 март и че тя не е била под наблюдение. Съдебните органи разследват смъртта й. Цифрите, публикувани от италиански изследователски институт вчера, показват, че около 5 760 здравни работници са били заразени с COVID-19.

Тези 5 760 здравни работници са само 8% от всички случаи на заразени в Италия. Към момента броят им е 69 176.

Превод: БЛИЦ
 

Тези 5 760 здравни работници са само 8% от всички случаи на заразени в Италия. Към момента броят им е 69 176. Превод: БЛИЦ

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/neopisuema-tragediya-medsestra-s-covid-19-se-samoubi-za-da-ne-zarazi-drugi-snimki_news735174.html