Събития

Богданов: Мерките срещу коронавируса у нас са правилни и навременни

  24.03.2020 20:52             
Богданов: Мерките срещу коронавируса у нас са правилни и навременни

Врачанският депутат от ВМРО Красимир Богданов определи мерките, взети от държавата среще разпространението на коронавирус у нас, като правилни и навременни. Народният представител коментира темата пред БНР.

„Не може да се прогнозира как ще се развие ситуацията оттук нататък, но факт е, че заболелите се увеличават с разумни темпове, без сериозни скокове. Виждаме в държави като Италия, която е най-засегнатата в Европа, как, когато вече имаше стотици заболели, все още се провеждаха концерти, футболни мачове, работеха ресторанти, дискотеки и това доведе там до неконтролируемо състояние. Оперативният щаб, начело с ген. Мутафчийски направи всичко необходимо да се вземат адекватни мерки, които могат да предотвратят разрастването на заразата. Не приемам виждането, че тази заплаха е преувеличена. Мисля, че е напълно сериозна за всеки български гражданин и особено за възрастните хора. Именно в тази посока са насочени и усилията на предприетите мерки - да бъдат предпазени възрастните хора", коментира Богданов.
От друга страна, народният представител от Враца изрази опасението си, че резултатите от извънредното положение ще се почувстват върху икономиката много сериозно в месеците след справянето с коронавируса. „Държавата в момента създава механизми, с които да успее да извърши определени компенсации. От една страна са интересите на работниците, от друга - на работодателите, а от трета страна е държавата и нейните възможности. Трябва да е ясно, че едва ли държавата има ресурса да покрие абсолютно всички щети, които ще нанесе коронавирусът, но това, което трябва да се направи, трябва да бъде от полза на всеки един, който е засегнат от тази кризисна ситуация", смята народният представител от Враца.

"Въпреки иронията към народопсихологията и манталитета на българина, виждаме, че в този важен момент хората спазват мерките. Призовавам всички тези хора да имат кураж, да имат търпение и да знаят, че заедно и солидарно ще се справим с проблема и рано или късно ще си върнем живота, с който сме свикнали", пожела Красимир Богданов.