Спорт

БФС отговори на ген. Мутафчийски

  24.03.2020 14:10             
БФС отговори на ген. Мутафчийски

Българският футболен съюз публикува отворено писмо до генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Той дойде като отговор на изказването на генерал Мутафчийски, който определи като  "сметки без кръчмар" вариантите за доиграване футболния сезон у нас, обявени след срещата между представители на БФС и ПФЛ в Бояна.

Ето какво пишат от футболната централа:

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски
Председател на Националния оперативен щаб 

Копие до

Г-н Кирил Ананиев
Министър на здравеопазването

Г-н Красен Кралев
Министър на младежта и спорта

Уважаеми генерал Мутафчийски,

Още от появата на първите сигнали за потенциална световна пандемия от COVID-19 и евентуалните й ефекти върху спортния и в частност футболния живот, Българският футболен съюз съгласува всички свои действия, решения и мерки, свързани със ситуацията, с Министерството на здравеопазването, с Министерството на младежта и спорта и с Националния оперативен щаб за коронавируса.

Именно ограничителните препоръки на държавните органи доведоха до своевременната реакция на БФС първо да преустанови шампионатите в юношеския и аматьорския футбол и да затвори стадионите от професионалните ни нива за зрители, а в следствие на приетото от Народното събрание на 13 март 2020 г. извънредно положение на територията на Република България – и да замрази първенствата в Първа и Втора лига, препоръчвайки на клубовете да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата при евентуално продължаване на тренировъчния процес.