Спорт

Два варианта за Първа лига

  24.03.2020 09:11             
Два варианта за Първа лига

Ръководството на Българската Професионална Футболна Лига предостави няколко варианта на клубовете в родния елит за завършване на първенството. Всеки клуб трябва да даде писмено становище, с което да изрази предпочитанието си от посочените варианти до 17:00 часа на 26 март.

Представяме за обсъждане на всички клубове от ППЛ, сезон 2019/2020 г. следните варианти за завършване на първенството: 

  •  начало 1 май 2020 г. - край 27 юни 2020 г. - изиграване на оставащите 12 кръга, полуфиналите и финала на турнира за Купата на България
  •  начало 23/24 май или юни 2020 г. - изиграване на мачовете от 25 и 26 кръг на ППЛ, което да определи крайно класиране за сезон 2019/2020 г., изиграване на мачовете от турнира за Купата на България - полуфинали и финал

Представителите на БФС поеха ангажимент да поискат информация от УЕФА по следните възможни казуси:

  •  ще предприеме ли УЕФА вариант за нова промяна на своя календар, ката първенствата на Стария континент да бъдат доиграни до 31 юли или 31 август 2020 г.; съществува предварителна информация, че тази тема се коментира от централата в Нион и големите лиги
  •  ще запази ли УЕФА датите 1-9 юни за националните отбори и изиграването на баражите за ЕВРО 2021, на този етап мачът България - Унгария е насрочен за 4 юни 2020 г.

БПФЛ пое ангажимент да се допита до всички клубове от Първа лига и да получи тяхното писмено становище до 17 часа на 26 март 2020 г. Очакваме от вас да изберете един от предложените варианти и да добавите своята позиция, забележки, притеснения и идеи. Наясно сме, че всеки има интерес час по-скоро да се намери решение, като не трябва да забравяме, че зависим от тежката реалност - разпространението на COVID - 19 вируса и обявената пандемия.

Като разумни хора не изключваме и възможността футболни мачове да не могат да се играят за дълъг период на Стария континент. На този етап обаче, преди да има евентуално промяна, указанието на УЕФА е БФС да представи на 28 юни 2020 г. крайно класиране в първенството за сезон 2019/2020 г. и да определи участниците в турнирите на УЕФА.

Очакваме вашите отговори с надеждата да намерим съвместно реалния изход от безпрецедентната ситуация", информира dsport.bg.

 

 Заведения хлопнаха кепенци и в атомната ни столица
Призив от районната колегия на БЛС-Монтана
Решетки за член на банда, мамела гърци в Солун
Момчил Станков: Засега не се налага затягане на мерките в Дреновец
Кметът на община Ружинци се обърна към хората със силни думи
350 души във видинско са под карантина
Анкета

Одобрявате ли извънредното положение заради коронавирус?


Резултати