Спорт

Ексволейболист на Монтана от Италия: Тренирам вкъщи, тук подцениха вируса

  25.03.2020 07:40             
Ексволейболист на Монтана от Италия: Тренирам вкъщи, тук подцениха вируса

Коронавирусът продължава да се разпространява все повече в Италия. Втора седмица страната е под карантина - над 53 000 са заразени, жертвите наближават 5000. Епидемията спря всички спортни събития, сред които и волейболните двубои. 

Посрещачът на Калцедония (Верона) Аспарух Аспарухов, който игра за Монтана преди по-малко от 2 години, сподели мнението си за ситуацията в страната пред bgvolleyball.com.

Каква е обстановката при вас в момента?

- В момента обстановката в Италия е доста напрегната. Хората подцениха вируса в началото и затова има толкова много заразени и жертви.

- Как тренирате, за да поддържате форма?

- За момента това, което можем да направим, е да тренираме вкъщи. Имаме програма, която изпълняваме всеки ден и всички заедно тренираме, като кондиционният треньор я води чрез видеоконферентна връзка. 

Как се грижи клубът за играчите си, какви рестрикции спазвате под карантина?

- Вече почти две седмици сме си вкъщи, инструктирани сме да излизаме възможно по-малко навън, освен когато трябва да ходим до супермаркета.

- Има ли яснота какво ще се случи по-нататък - ще продължи ли първенството или ще бъде спряно окончателно?

- Единственото ясно нещо засега е, че не можем да тренираме и играем до 3 април. След това се очаква да се разбере какво ще се случи с първенството, възможно е то да бъде подновено, но голяма част от играчите вече са се прибрали по домовете си.

- Имаш ли притеснения относно прибирането си към България - виждаме, че се затварят граници, поставят се забрани за пътуване?

- Да, защото не се знае кога ще успея да видя семейството си. Никой не може да каже колко време ще продължи този режим. Възможно е да се проточи и през цялото лято, но да се надяваме, че няма да се случи. Бих казал на всички да се пазят и да спазват указанията на органите. Ситуацията изисква голяма доза отговорност, за да можем да се пазим максимално!

 Неканени гости идат! Полиция чука по вратите на карантинирани
Почти 100 бона влязоха от дарения в наша болница
В Бургас намериха цаката на онези, дето не спазват забраните - прибират пейките
7 са новите положителни проби за коронавирус у нас
Слагат тоалетни и затягат контрола на КПП край Монтана
Шефът на БФС : Няма как да подкрепим финансово клубовете