Събития

Covid-19 вече… на вратата във Враца, поне три са със съмнение за „китайската чума“

  20.03.2020 23:06             
Covid-19 вече… на вратата във Враца, поне три са със съмнение за „китайската чума“

Поне три случаи от различни точки на врачанска област може да докарат първата положителна проба на коронавирус във Врачанско. Въпрос на дни – от един до три, е да стана ясно дали „китайската чума“ вече е в Козлодуй, Враца или Мездра, научи „Конкурент“.

Жена на около 70 г. от село Дърманци е била приета в МБАЛ в Мездра в тежко състояние и съмнение за заразяване с Covid-19. Тя се е върнала наскоро от Германия. Била е приета със сърдечна аритмия, кашлица и повръщане. Заради съмнения, че е болна от коронавирус е била изолирана в отделна стая. Взети са й проби, които са изпратени в София. Пациентката е стресирала сериозно персонала на болницата в железничарския град. Засега е изолирана в отделна стая, като тепърва ще се преценява къде да бъде карана – в инфекциозното отделение в Бяла Слатина или направо към София. Тя се намира и в 14-дневния карантинен срок.

Днес в Козлодуй е взета проба от друга жена, която е изпратена в София. Симптомите й са били типични за коронавирус, но скоро се очаква официално потвърждение на пробите, взети от специализирания екип и изпратени след съдействие от страна на РЗИ – Враца към София.

Според неофициална информация „нинджи“ със защитни облекла са влезли в Специализираната болница за пневмофтизиатрични заболявания, където са взели проба от пациент с белодробно заболяване. До този момент няма официално потвърждение и на информацията, че болен от бившия Тубдиспаснер е бил изведен и откаран към инфекциозното отделение на болницата в Бяла Слатина.

По официална информация от РЗИ – Враца хората под карантина в областта са над 50.