Събития

Над 1100 жители на област Монтана вече са подали данъчните си декларации

  20.03.2020 08:00             
Над 1100 жители на област Монтана вече са подали данъчните си декларации

Над 1100 жители на област Монтана вече са подали данъчните си декларации. Значителна част от тях са ги изпратили по електронната поща, показват данните на офиса на Националната агенция по приходите в Монтана.

Декларациите са предварително попълнени от данъчните. Проверили са ги и са ги потвърдили 1125 души от региона. 719 от тях са ги подали по по електронен път, в това число 478 с персонален идентификационен код, а останалите с квалифициран електронен подпис.

Потребителите, които имат ПИК или КЕП, имат достъп до предварително попълнена информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица, уточняват от приходната администрация.

В цялата страна за ден 12 000 души са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации за денонощие. Над 80 процента от всички формуляри са върнати в непроменен вид, в останалите случаи са добавяни ръчно доходи от наем и ползвани данъчни облекчения. Средното време за попълване на декларацията до момента е под 10 минути. Хората споделят, че новата декларация е по-удобна за ползване и подаването й изисква значително по-кратко време, коментират експертите на НАП.