Събития

ОБНОВЕНА Пуснаха горещи телефони в Берковица, да звънят възрастни и самотни хора

  17.03.2020 10:58             
ОБНОВЕНА Пуснаха горещи телефони в Берковица, да звънят възрастни и самотни хора

На 0882504576, 0884029213 могат да звънят за помощ живеещи на територията на община Берковица възрастни самотни хора, както и граждани поставени под домашна карантина. Ще им бъдат доставяни храна и лекарства до вратата.  Услугата е за възрастни, самотни и болни хора, които нямат възможност да излизат и нямат близки, които да им помогнат. По този начин община Берковица се надява да помогне на нуждаещите се в създалата се сложна епидемиологична обстановка и извънредно положение заради Covid-19, казаха от кабинета на кмета Димитранка Каменова.

Социалният патронаж доставя храна за хора в  Берковица, Котеновци и  Замфирово. Управата е готова да  окаже съдействие на желаещите от останалите населени места да ползват патронажните услуги, чрез доставка на топла храна на място, като ангажиментът ще бъде на кметовете и кметските наместници.

Кметът Каменова призова жителите на община Берковица да си останат в домовете, а тези, които се прибират от рисковите държави задължително да се подложат на минимум двуседмична доброволна карантина.

„Само така ще опазим себе си, близките си и възрастните си родители. Въведените мерки и ограничения са адекватни на обстановката, единственото важно е да бъдем дисциплинирани и да спазваме правилата.", подчерта Каменова.