Събития

Ако дойде Covid-19, ето какво трябва да правят в Козлодуй

  17.03.2020 08:14             
Ако дойде Covid-19, ето какво трябва да правят в Козлодуй

В Козлодуй от 16 март е създадена организация в случай на установяване на зараза с CODVID-19, съобщиха от местната управа.

Всеки, който почувства неразположение (температура, суха кашлица, затруднено дишане), трябва да се обади за консултация на личния си лекар.

При съмнение от страна на медицинските специалисти за наличие на инфекция с коронавирус пациентите ще бъдат настанявани в определените за тази цел болнични стаи на Вътрешно отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” - Козлодуй, където на място ще бъдат прегледани. В общината има медицински специалист, обучен за вземане на материал за изследване от коронавирус. Има готовност със специализирана линейка да се извършва извозване на пациенти в инфекциозно отделение на МБАЛ – Бяла Слатина.

Съгласно Заповедта на министъра на здравеопазването, в болничните заведения са забранени свиждания, планови хоспитализации и операции.

МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Козлодуй разполага с 4 респиратори с различни режими на вентилация.

Общинска администрация работи в постоянна връзка с всички здравни заведения на територията на общината, с Регионална здравна инспекция – Враца, РУ – Козлодуй и АЕЦ „Козлодуй”.
Всички граждани и юридически лица, които имат въпроси относно противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 у нас, въведени на територията на страната със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, могат да задават своите въпроси на телефонната линия на Национална система 112 ( т.е. на единния европейски телефонен номер 112). Вече е създадена необходимата организация и на въпроси относно заповедта на здравния министър ще отговарят служители на Министерството на здравеопазванеточ офмц.лдй фй ;еийкдйд до;ркрий,дярс.