България

Теменужка Петкова с важна информация за сметките на тока по време на извънредното положение

  16.03.2020 16:30             
Теменужка Петкова с важна информация за сметките на тока по време на извънредното положение

10-дневният срок, в който битовите потребители могат да разсрочват сметките си за ток, ще бъде удвоен. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова [Теменужка Петкова] Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по на брифинг, на който бяха представени предприетите мерки от страна на трите ЕРП-та по време на извънредното положение в страната, въведено във връзка с COVID-19, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, че от БСП предложиха мораториум за плащане на сметки в извънредното положение. Това е едно доста опасно, рисково предложение. Можем да стигнем в ситуация, в която популизмът да стане стане по-страшен от вируса, подчерта Петкова.

От страна и на правителството и на бизнеса, са подготвени мерки, за да се удължат сроковете за плащане на сметките. Решихме 10-дневният срок за разсрочването да бъде удвоен. Ако това се налага, този срок може да бъде удължен и допълнително. Хората трябва да бъдат спокойни. Но да се говори за преустаноявавне на плащанията, това ще доведе до една междуфирмена задлъжнялост, от която много трудно ще излезем. Ако се допусне това, до месец-два битовите потребители ще имат да плащат не една, а 2-3 сметки, което ще ги затрудни много повече, заяви енергийният министър.

Източник: Новини.бг