Общини Събития

И в Козлодуй предприеха мерки срещу коронавирус

  15.03.2020 08:08             
И в Козлодуй предприеха мерки срещу коронавирус

Във връзка с изпълнението на Заповед № РД – 01 – 124/13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването  от страна на Община Козлодуй се извършват своевременни действия за прилагане на мерките за ограничаване разпространението на коронавируса и информиране на гражданите:

Общинско предприятие „Комунална дейност“   извършва периодично почистване и дезинфекциране, три пъти дневно  на всички главни и централни улици в град Козлодуй, както и на контейнерите за битови отпадъци.
Заповедта на министъра е разпространена до всички търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, дискотеки, игрални зали, барове, питейни заведения, кафе-сладкарници за запознаване и спазване.
Осъществява се контрол по изпълнение на Заповедта от гореизброените обекти.
Всички хранителните магазини на територията на община Козлодуй са запознати с Инструктаж за осъществяване на дезинфекционни мероприятия и организация на работния процес в обекти с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на COVID – 19 във връзка с обявеното извънредно положение в страната, изготвен от Общински оперативен щаб, съгласно указанията на Регионалната здравна инспекция.
Хранителните магазини са уведомени, че при струпване на хора, ще бъдат затваряни.
Поставени са забранителни табели за достъп до спортните стадиони, заградените игрища и големите детски градски площадки.
Оперативни дежурни по спазване на обществения ред приемат сигнали за нарушения на Заповедта на телефон: 0973/8 07 84.

Общинска администрация ще информира гражданите за всички промени в разпоредбите и указанията, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса.