Свят

В Иран пътуват петзвездни влакове

  15.03.2020 14:20             
В Иран пътуват петзвездни влакове

Иранската железопътна линия е с дължина 8 300 км. Почти до всички туристически градове може да се стигне с влак от Техеран. Иран също има пътнически железопътни връзки с Турция.
В Иран има два вида влакове. Първият е влак с купе с 4 или 6 места с легла. Вторият е влак, където има само седящи места. В Иран влаковете са разделени на класове според нивото на комфорт. Петзвездният влак е най-удобният. Разполага с удобни седалки, разтегателни маси, телевизор, разнообразни закуски и храна.

Влаковете от четвърти и трети клас имат по-малко удобни седалки и маси.

Влаковете от втори клас са оборудвани до минимум.

The Sun раздава съвети: Безопасно ли е да се ходи на Слънчев бряг заради коронавируса

Маршрути и цени на билетите в Иран

Влаковете от Техеран до Исфахан тръгват през ден в 23:40 (времето за отпътуване може да се променя). Това са предимно 3-звездни влакове. Те имат отделения с 4-6 места. Времето за пътуване е около 8 часа, цената на билетите е 5-8 $.

Влаковете пътуват до град Язд от иранската столица всеки ден. По принцип това са влакове от 3-4 класа, както със седалки, така и с 4-6 местно купе. Времето за пътуване е 6-8 часа. Първият тръгва в 05:45, последният 21:30 (времето може да се променя), билетът струва $ 5-12.

Влак с 4-местно купе с 3-4 звезди също тръгва за град Шираз всеки ден от Техеран. Времето за пътуване е повече от 15 часа. Отпътуване в 16:10 пристига в 07:00, билетът струва 13-16 долара.

От Техеран до Бандер Абас влакът пътува всеки ден. По същество това е влак от 3-4-та класа с 4-6 местно отделение. Продължителността на пътуването е 21 часа. Първият тръгва в 12:10, последният в 16:45, цената на билетите е от 11-22 $.

Също така влаковете тръгват от Техеран всеки ден до югозападната част на страната - градовете Шуштер, Хамадан и всеки ден влак от клас 3 с купе от 4 места до град Суза.

Как живеят бездомните хора в тунелите под Лас Вегас

В югоизточната част на град Керман влак хътува за столицата всеки ден.

От Техеран до град Рашт всеки ден влакове се движат както със седалки, така и с купета е с 4 места. Време за пътуване 5 часа 40 минути.

До градовете Карадж, Казвин, Занджан може да се стигне с комфортен влак от клас 5. В източната част на страната, в град Тебриз, всеки ден тръгват 2-3 звездни от столицата на Иран. Време за пътуване 12 часа 50 минути. Първият заминава в 07:40, последният в 09:40. Цена на билета $ 7-10.

Ако искате да закупите билети предварително, можете да се свържете с Iran Discovery.

Източник: pochivka.blitz.bg