Събития

Огромен интерес предизвика празника на меда в Козлодуй

  04.03.2020 17:00             
Огромен интерес предизвика празника на меда в Козлодуй

Огромен интерес предизвика празника на меда в Козлодуй. 12-ото издание на традиционната инициатива, която се провежда съвместно от общинската управа в града и Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“, се проведе в края на февруари. На нея се събраха производители и представители на пчеларските дружества от района на атомната ни столица.

При откриването изпълнителният директор на ДП РАО Дилян Петров поздрави всички участници и гости на празника и благодари на кмета на община Козлодуй Маринела Николова за това, че винаги е оказвала съдействие за това мероприятие.

„Благодаря за поканата да споделя празника с Вас. Благодаря на ръководството на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”, че за дванадесета поредна година успя да превърне този сладък празник в традиция за всички жители и гости на Козлодуй. Пожелавам здраве, както на организаторите, така и на всички участници. Виждам, че тази година, производителите са се справили много добре и са ни показали още много и разнообразни сладки изкушения от невероятния елексир – меда”, сподели в обръщението си Маринела Николова. 

Приветствено слово отправи и Цветан Йовов – председател на пчеларското дружество в Козлодуй, който е и дългогодишен участник в инициативата.

На откриването домакините бяха поздравени и от учениците от НУ „Васил Левски” от крайдунавския град, които рецитираха стихотворения за меда.

Събитието продължи два дни, в които всеки  се запозна с производители, както на мед и пчелни продукти, така и на мартеници, рисувано стъкло и декупаж, ръчно изработени свещи и бижута, авторски пана и картини от вълна, грънчарски съдове и други.