Събития

На уникална дата! Три двойки врачани си казват днес заветното ДА

  29.02.2020 10:45             
На уникална дата! Три двойки врачани си казват днес заветното ДА

Днес на 29 февруари три двойки врачани си казват заветното ДА и се вричат във вярност и любов, научи „Конкурент”.

Двойките са се записали предварителнно да бъдат бракосъчетани на специалната дата, която се появява веднъж на четири години.

Справка показва, че интересът към 29 февруари е голям, а това, че се пада в събота и времето е слънчево и благосклонно е още по-добър знак за влюбените.

От астрономическа, а и от астрологическа гледна точка този ден 29 февруари по никакъв начин не се различава от останалите дни. В природата и движението на планетите в Слънчевата система няма нищо необичайно и нестандартно. В народните поверия не е така. Хора говорят, че на високосна година не е добре да се сключва брак, защото той ще завърши неблагоприятно. Според други теории обаче семействата ще са щастливи и ще имат дълъг съвместен живот.

Тези младоженци са харесали идеята да празнуват годишнината през 4 години. Високосният ден от февруари е свързан и с друга любопитна традиция - това е единственият ден в годината, в който жената може да предлага брак на мъжа.

Дали врачанките, които днес ще се врекат пред половинките си са възползвали от ирландката традиция не е ясно, но по-важното е двойките да се радват на щастлив и дълъг съвместен живот.