Крими

Бруталният убиец от село Враняк отива зад решетките за 25 години СНИМКИ

  25.02.2020 13:57             
Бруталният убиец от село Враняк отива зад решетките за 25 години СНИМКИ

Наказание от 25 години „лишаване от свобода“ постанови днес Врачанският окръжен съд за подсъдимия Николай Д. Той бе признат за виновен в това, че 22.12.2018 г. в къща в село Враняк, в условията на опасен рецидив, умишлено е причинил смъртта на Д.М., чрез нанесени четири удара с брадва в областта на главата, като деянието е извършено с особена жестокост, за което той бе осъден на 20 години „лишаване от свобода“. Подсъдимият бе признат за виновен и в това, че на същия ден и място, в условията на опасен рецидив, е отнел, за да ги присвои, 1560 лв. от съпругата на убития - Е.М., като употребил за това сила, нанасяйки й удари по главата и тялото, за което е осъден на 12 години „лишаване от свобода“. Съдът определи едно общо най-тежко наказание – 20 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, което увеличи с пет години. Окончателната присъда е 25 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Подсъдимият ще трябва да плати и обезщетение от 50 000 лева за нанесени неимуществени вреди на сина на пострадалия мъж от село Враняк.

„Разкайвам се. Съжалявам за постъпката си“, каза при даденото му право на последна дума подсъдимият. Пред съдебната зала той заяви, че не е очаквал толкова тежка присъда и ще обжалва.

Присъдата на Врачанския окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана в петнадесетдневен срок пред Софийския апелативен съд.

Емил Димитров - син на убития
Александър Манчев - служебен защитник на убиеца