Спорт

Треньорът Ангелов откровено пред „Конкурент“: Омръзна ми да съживявам мъртъвци

  06.11.2019 12:04             
Треньорът Ангелов откровено пред „Конкурент“: Омръзна ми да съживявам мъртъвци

Бившият вече старши-треньор на Ботев /Враца/ Сашо Ангелов рядко дава интервюта. В края на миналогодишния шампионат, в който новакът тогава финишира девети, като дори имаше време да мечтае за Лига Европа, наставникът отговори на въпросите на „Конкурент“. Интервюто беше цитирано от авторитетни медии, тъй като в него Ангелов беше пределно откровен.

"Не бих казал, че първенството ни е на високо ниво. Знаеше се кой, къде и защо отива да играе. За съжаление нас не ни пуснаха да се класираме по-високо. Случката от плейофа не беше прецедент, защото започнаха да ни спират и в редовния сезон. В известна степен късно се сетиха да го правят. Изненадахме ги, защото не се борихме за оцеляване, а имахме доста по-сериозни намерения и високи цели. Може би успехът над Левски с 3:1 на "Герена" отвори очите на важните фактори и те решиха, че е време да се намесят", каза Ангелов.

"В първенството се представихме добре. В плейофите въпреки усилията, които положихме, не успяхме да прескочим Славия. Явно не ни е било по силите, което оставя у мен неудовлетвореност и готовност догодина да сме по-силни", допълни Ангелов.

Той направи любопитен коментар дали е доволен, че рестартира кариерите на няколко играчи. "В кръга на шегата казвам, че ми е омръзнало да съживявам мъртъвци, но това са фактите. По-важното е, че треньорът не може да направи нищо, ако футболистът не го иска. Така че заслугата в тази посока е колкото моя, толкова и на момчетата. Може да се каже, че рестартирахме кариерата на Божинов, но не е само той. Мога да припомня къде бяха, преди да дойдат в отбора Домовчийски, Георги Вълчев, Даниел Генов, Петър Атанасов. Това е рецептата за успех на клуб като нашия. Няма нищо срамно в това. А ако някой си мисли, че има по-лек път пред Ботев, нека да ми го покаже", каза още специалистът.