Спорт

Черно море обърна Ботев /Вр/ с гол в 92-та мин.

  30.09.2022 18:57             
Черно море обърна Ботев /Вр/ с гол в 92-та мин.

Снимка: startphoto.bg

Черно море победи Ботев /Вр/ с 2:1 в мач от 12 кръг на Първа лига. Във втората минута Мендоса шутира от дистанция, топката рикошира в крак на играч от домакините и се отправи коварно към горния десен ъгъл на Георгиев, който плонжира и изби в корнер. Ботев продължи да играе смело във Варна и в 9-ата минута откри резултата. Валбуена пусна към Мирослав Маринов отдясно в наказателното поле на домакините. Последва перфектен завършващ удар с фалц по земя на юношеския национал на България, който спря в мрежата на "моряците" за 0:1. Варненци опитаха да отговорят на предизвикателството с шутове от дистанция на Панайотов и Беншаа, но те излязоха в аут, информира спортал.бг. В 23-ата минута Монтоя центрира отдясно към задната греда, където Мендоса стреля от малък ъгъл в аут. До края на първата част и пред двете врати имаше интересни ситуации, но без резултат. На почивката Илиан Илиев смени Иса с Николай Златев. Именно резервата на варненци проби и центрира по земя в 47-ата минута към Панайотов, който с удар от 12-13 метра изравни. Само 120 секунди по-късно ново подаване на Златев намери Панайотов. Капитанът на "моряците" стреля фалцово от границата на големия пеналт, но покрай лявата греда. Варненци продължиха да доминират след гола, но в 67-ата минута Маринов на два пъти имаше шанс да вкара ново попадение. Първо той засече с глава центриране отдясно, но Георгиев изби в корнер. След неговото изпълнение нападателят шутира опасно от границата на наказателното поле, но стражът на "моряците" пак отрази. В 78-ата минута много дейният Златев овладя пред пеналта на гостите и отправи изстрел по земя с десния крак, който срещна дясната греда. Две минути по-късно резервата Курьор преодоля перфектно бранител на Ботев с поемането на топката, но направи направи по-трудното и не уцели вратата с шут от пет метра.

Секунди преди да изтече редовното време Фернандес реши да изненада Костов с изстрел почти от тъч линията, но стражът на врачани внимаваше и изби в корнер. В 92-та мин. Курьор вкара за 2:1 след спорна ситуация.

За Черно море започват: Г. Георгиев, Атанасов, Босанчич, Попов, Панов, Панайотов, Сула, Кета, Биаи, Беншаа, Мустафа

За Ботев /Вр/ стартират: Костов, Мендоса, Фераресо, Кавдански, Зарандона, Ант. Георгиев, Валбуена, Монтоя, Маринов, Переа, Генов