Събития

В ПГТР-Враца продължават делата на Румяна Петрова

  25.01.2022 15:36             
В ПГТР-Враца продължават делата на Румяна Петрова


Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца беше домакин преди дни домакин на втората среща по проект 2019-1-TR01-KA229-077352_2, „The future of education with Youtube-Youtuber“ в периода 17.01 – 21.01.22
Гости бяха учители и ученици от румънския град Ровинари и гр. Кумлуджа, Турция. Те бяха посрещнати от директора на ПГТР инж. Галина Генчева. Всички от гимназията – директор, учители и ученици бяха твърдо решени да се представят достойно и този път, и продължавайки работата по един от проектите, започнати от покойната директорка инж. Румяна Петрова, да почетат паметта и и да покажат, че нейния труд, име и мисия никога няма да бъдат предадени и забравени.
Темата на срещата бе „Трите неща, които научих от Youtube“
Беше изключително интересен дебатът и споделянето на опит и знания от Ютуб, имаше и различни демонстрации и игри, като победителят бе най-бързо намерилият обучаващо видео и изпълнилият заданието. Обсъдиха се и другите аспекти на информация, която се съдържа в Ютуб – безполезна, опасна или напълно невярна.
Така учениците от ПГТР, заедно с гостуващите им ученици от Румъния и Турция, заслужено получиха в края на посещението си сертификат за подготвен, информиран и добър Ютубър.
Освен усилената работа, домакините успяха да запознаят гостуващите им чуждестранни гости със забележителностите на Враца и региона, а също и да покажат на тези, които не бяха виждали сняг досега, че със сняг освен студено, може да бъде и забавно.
ПГТР - Враца изпрати гостите си от Румъния и Турция с тъга, заради приключилата незабравима седмица, с надежда, следващата среща по проекта в Румъния да бъде също толкова ползотворна и с гордост, че се е представила за пореден път отлично!