Крими

ОБНОВЕНА Тежка катастрофа на пътя между Видин и Монтана СНИМКИ

  12.07.2020 15:30             
ОБНОВЕНА Тежка катастрофа на пътя между Видин и Монтана СНИМКИ

Тежка катастрофа е станала днес около обяд на пътя между Видин и Монтана. Сблъсъкът между лек автомобил и микробус се е случил на коварно кръстовище, на което се пресичат второкласното шосе между двата града и третокласният път от Белоградчик за Лом. Конфликтната точка е край село Тополовец, част от община Ружинци.

По предварителна информация, до удара се е стигнало след като шофьорът на „Фолксваген“ не е спрял на знак стоп и е отнел предимството на микробуса, движещ се от Монтана към Видин и по пътя с предимство.

Към този момент няма информация за това какво е състоянието на трима от пътниците, пострадали при инцидента. На мястото обаче пристигнаха линейки, а след това със сирени заминаха към най-близката болница в района.

На място има полиция, която регулира трафика.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обезопасиха района, като пуснаха обходни маршрути. Заради проблемното кръстовище на път III-112 Добри дол и на път III-114 Дондуково - Дреновец, превозните средства бяха отбивани по шосе II-11 - Добри дол - Арчар - път 1102 -  Извор - път III-1142 - Костичовци - Дреновец и обратно.