Събития

Частен медицински център хлопва кепенци във Враца

  04.08.2019 18:42             
Частен медицински център хлопва кепенци във Враца

Частният медицински център "Дауд", който отвори врати в края на 2018 г. дежурен спешен кабинет, манипулация и лекарски кабинети в помещения на общинското ДКЦ-1 lвъв Враца, ще хлопне кепенци, научи "Конкурент".

Информацията беше потвърдена от лични лекари, които са получили уведомление, че от 2 септември техните пациенти няма да могат да бъдат преглеждани и обслужвани в сградата на бившата поликлиника на бул. "Втори юни" №66.

Собственикът на частния център д-р Саид Дауд също потвърди информацията на "Конкурент". Според него не става дума за "затваряне, а за преструктуриране". По думите на сирийския лекар това означава, че неотложната медицинска помощ ще се предлага само в центъра, който се намира в ж.к. "Дъбника" и работи там от 2016 г.

"Ще уведомя пациентите, когато му дойде времето", обеща още д-р Дауд.

На 28 ноември 2018 г. д-р Дауд и кметът на Враца Калин Каменов откриха дежурния спешен кабинет, помещения за лекари и манипулационна, като тогава беше отчетен и приноса на управителя на ДКЦ-1 Огнян Тошев, който поел инициативата и в града да има още една възможност за спешна помощ. Обектът трябваше да дава възможност за избор на спешна медицинска помощ на фона на неработещото всеки път спешно-приемно отделение на МБАЛ "Христо Ботев".

10 месеца след откриването си обаче, новото звено ще хлопне кепенци. Най-вероятната причина е липсата на икономическа ефективност.