Събития

Кметът на Община Видин награди отличниците от няколко математически състезания в областта

  16.05.2019 16:38             
Кметът на Община Видин награди отличниците от няколко математически състезания в областта

Приключи церемонията по връчването на грамотите на учениците, заели призови места в областния кръг на ученическата олимпиада по математика и националните състезания по математика, проведени в Област Видин през учебната 2018/2019 година. Събитието се състоя в залата на Общински съвет - Видин. На него присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.

Преди началото на церемонията Огнян Ценков приветства участниците за техните постижения: „Щастлив съм да видя толкова много млади и знаещи хора в град Видин. Искам да поздравя всички, които се включиха в тези състезания, защото всеки един от вас е тук благодарение на положения труд, упоритост и знания. А когато човек учи с желание и е добре подготвен - успехът рано или късно идва. Моите адмирации и към вашите учители и родители, които ви подкрепят безрезервно по пътя към вашия успех“. И добави, че математиката е езикът, на който говорят всички точни науки, цитирайки мисъл на големия учен-математик Николай Лобачевски.

В надпреварата взеха участие над 1000 ученици от областта, а наградените са 73-ма на челни позиции в: Ученическа олимпиада по математика, Математическо състезание „Европейско кенгуру“, Пролетно математическо състезание за ученици от 4 клас, Математическо състезание „Питагор“.