Избори

Рекордьор в Северозапада по преференции е Мартин Харизанов. Вижте и част от останалите играчи

  11.06.2024 13:40             
Рекордьор в Северозапада по преференции е Мартин Харизанов. Вижте и част от останалите играчи

Абсолютен рекордьор в Северозапада е Мартин Харизанов. С 4 517 преференции той събира най-висока лична подкрепа, сравнявайки с кандидати от Враца, Монтана, Видин, Плевен, Ловеч и София област. В страната, според БТА шампион по преференции е Георги Станков отново от ГЕРБ-СДС, който е събрал 6 643 лична подкрепа. Лидерът на партията Бойко Борисов има 5 530 гласа преференции. В областта ГЕРБ-СДС имат най-много гласоподаватели, които са подкрепили лично някой от кандидатите. Красен Кръстев събира 2 032 гласа, а Мирослав Аспарухов, син на кмета на Мездра – 1 418. 

При ДПС областния лидер, Каролина Кьолер има 821 преференции. В листата на ПП-ДБ малко над 500 гласа има водачът Деница Симеонова. 650 са преференциите за водачът на листата на ИТН Иван Клисурски. 1 099 гласа събира Ивайло Папов – водач на "Възраждане" в област Враца.
964 преференции има Генади Събков, бивш кмет на Мездра и сега водач на социалистите в областта.  

Петко Петков – кмет на село Гложене е успял да убеди едва 243 души да го подкрепят с личен вот. В селото Петков има под 100 гласа, което е учудващо дори и за самия него. Той беше лидер на листата на Синя България в областта. 

Владимир Владимиров, познат синдикалист от АЕЦ "Козлодуй", водач на листата на "Солидарна България" събира едва 103 гласа с преференция. Общо 573 ма души в областта са предпочели да гласуват за коалицията, водена от Ваня Григорова. 

Водачът на листата на партия "Величие", д-р Румен Тихолов е събрал 556 преференции. Той е познат в атомната столица като бивш управител на болницата в града, като кандидат за общински съветник и като инвеститор. В Козлодуй се говори, че в момента Тихолов строи здравен център, където да провежда медицински изследвания. 

Вижте преференциите в Монтана 
Вижте и отличните във Видин