Крими

Задържаха мъж кътал наркотици в хотел до Враца

  11.06.2024 15:08             
Задържаха мъж кътал наркотици в хотел до Враца

Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ю. Р. Той е привлечен в качеството на обвиняем от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 7 юни в землището на село Паволче, в дворно място, прилежащо към хотелски комплекс, без надлежно разрешително и в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал високорисково наркотично вещество с цел разпространение, а именно метамфетамин с общо тегло 2638 грама. За това престъпление законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" за срок от 2 години до 8 години и глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв.

При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ю. Р. съдът прие, че е налице обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към престъплението, в което е обвинен, както и че съществува реална, а не хипотетична опасност той да извърши престъпление и/или да се укрие. Ю. Р. е осъждан, като настоящето деяние, за което му е повдигнато обвинение, е извършено в срока на условното му предсрочно освобождаване от ефективно изтърпяване на наложено му наказание „лишаване от свобода“.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на обвиняемия Ю. Р. в следствения арест към Затвора – Враца.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се обжалва и протестира в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.

Я.С.Хороскоп за вторник 25 юни
Доктор Николай Евстатиев - специализант гастроентерология пристига в Медицински център "Свети Сава" - Враца
Грандиозен АРТ Фестивал на крепостта баба "Вида"
Покана за набиране на проекти по Програмата за сътрудничество със Сърбия
Семейни фирми, занаятчии и творчески индустрии от Монтана могат да се възползват от финансова подкрепа
Двама историци и художник са почетни граждани на Монтана