Избори

​В битката на титаните във Видин победител е Росица Кирова

  11.06.2024 14:03             
​В битката на титаните във Видин победител е Росица Кирова

Изборите в неделя във Видин изправиха един срещу друг знакови лица. Заради водачите на листи в крайдунавската област там вотът беше своеобразна битка между титани. Победител е зам. председателят на 49-тото Народно събрание и водач на листата на ГЕРБ-СДС Росица Кирова. Тя има най-много преференции – 1 348. С 1 022 лични гласа е депутатът и пръв в листата на ПП-ДБ Любен Иванов.
Професор Румен Гечев, на когото Корнелия Нинова повери водачеството на БСП във Видин, има 363 лични гласа, а друго знаково лице за лявото и за Видин – Михаил Миков, който водеше „Левицата“, е със 129 преференции.  
Професор Вили Лилков, любимец на Видин, физик, университетски преподавател и политик,  на тези избори беше водач налистата на „Синя България“. Той има 116 лични гласа.
Във Видин водач на ВМРО пък беше д-р Петър Берон. 84-годишният световен учен, зоолог и биоспелеолог, изследовател на над 700 пещери и откривател на нови животински видове, който има и богата политическа кариера след 1990 година, има само 18 преференции. 

Вижте и отличниците в област Враца 

Вижте и преференциите в област Монтана