Събития

В Монтана представят постановката “Хотел между тоя и оня свят”

  11.06.2024 12:00             
В Монтана представят постановката “Хотел между тоя и оня свят”

Театър "Българска Армия", София и Кирил Илиев представят “Хотел между тоя и оня свят”. Автор на пиесата е Ерик-Еманюел Шмит, а режисьор е Иван Урумов. Участват Дарин Ангелов, Георги Къркеланов, Антоанета Добрева – Нети, Иван Радоев, Ели Колева, Анастасия Ингилизова, Владимир Матеев, Ясен Атанасов.

Събитието ще се проведе на 12 юни от 19 часа в Народно читалище “Разум - 1883”. Билети може да закупите на касата на читалището, цена 20 лева. Работно време на касата от 10 до 12 часа и от 14 до 16 часа. Телефон на каса 0965/ 87811. Телефон за връзка с организатор 0888/592 912 Кирил Илиев. Времетраене на представлението: 100 мин.
"Кой ще бъде пощаден?
Какво ще отреди съдбата?
Има ли справедливост или краят е случайна фаталност?
Кой ще получи право на живот след безкомпромисното разголване на истината?
Изправени пред асансьора, нагоре или надолу, героите в тази пиеса ще трябва да разкрият докрай своята същност.
Така с натрапващи въпроси, изискващи отговор от всеки в залата, Ерик-Еманюел Шмит поставя зрителя в ситуация на участник в интерактивна игра. Натрупва пред него „ЗА” и „ПРОТИВ” за всеки от героите, играе си с техните очаквания, като котка с мишка и не пропуска да се посмее над несъвършенствата им, както и да се възхити на бляскавите им прозрения. Брилянтния стил на автора се допълва и от необяснимата логика на живота, която не спира да поднася изненади. Не случайно „ХОТЕЛ МЕЖДУ ТОЯ И ОНЯ СВЯТ” е една от най-поставяните пиеси на Ерик-Еманюел Шмит, както по света, така и у нас. В нея освен добре познатите му похвати, сюжетът държи изострено вниманието на зрителя като в криминален филм. Провокира преследването на последователната логика, а любопитството към обратите в действието се награждава едва на финала.
Сюжетът ни пренася в пространството и времето тук и там – в един странен хотел, където персонажите правят равносметка на изминатия път. Едни признават своите заблуди, други пропускат този шанс, но най-вълнуващ е моментът, в който за някои от тях идва просветление, осъзнаване на истински стойностното – живот без егоизъм, живот изпълнен с трептяща и чистата любов. Независимо от сериозността на темата, Шмит надарява героите си с елегантно чувство за хумор, изразено в комичните ситуации, в които ги поставя, иронията, с която ги осветява, а не рядко и в сарказма, с който ги осъжда."

ПМ-С