България

Чрез видеонаблюдение полицията в Сливен ще следи за пътни нарушения по време на абитуриентските балове

  22.05.2024 10:15             
Чрез видеонаблюдение полицията в Сливен ще следи за пътни нарушения по време на абитуриентските балове

Чрез видеонаблюдение полицията в Сливен ще следи за случаи на грубо нарушаване на правилата за движение и рисково поведение на пътници и водачи по време на абитуриентските балове, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Нарушенията ще бъдат документирани и последвани от съответните санкции.

От началото на май се извършват проверки на местата, където ще се организират тържествата от служители на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица и регионалните служби "Пожарна безопасност и защита на населението". Обръща се особено внимание на пропускателните режими в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение и нетрезво състояние, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за недопускане на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места и в затворени помещения. 

На срещи, проведени със звената  за охраната на учебните заведения  и с ръководствата на частни охранителни фирми, са предприети мерките по безопасност и недопускане на инциденти и навременното взаимодействие с полицейските структури. 

В ход е традиционната превантивна кампания  „Абитуриенти” от сектор “Пътна полиция” на теорията на общините Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Ще има засилено полицейско присъствие по контрол на движението с цел недопускане на инциденти при предвижването на абитуриентите и превантивен контрол на маршрутите. При необходимост ще бъде осигурено съпровождане с полицейски автомобил на колони от моторни превозни средства (МПС), превозващи абитуриенти и придружаващите ги автомобили. Ще се осъществява завишен контрол по отношение правоспособност, употреба на алкохол и наркотици от водачите на МПС. 

В дните на абитуриентските балове в Сливен ще има засилено полицейско присъствие в района на кръстовище "Розова градина" и по протежение на бул.“Цар Освободител“ до паметника на Хаджи Димитър. 

БТА припомня, че през 2023 година полицията в Сливен състави осем акта за неправомерно закриване на регистрационните номера на автомобилите и пет за опасно поведение по време на движение./БТА

ПМ-С