България

Работници от ТЕЦ "КонтурГлобал Марица изток 3" и работодатели се срещат днес в Стара Загора

  10.05.2024 11:18             
Работници от ТЕЦ \

Днес в Стара Загора ще се проведе среща между работници от ТЕЦ "КонтурГлобал Марица изток 3", които са с връчени предизвестия за съкращения и работодатели от региона. Това съобщиха за БТА от местната структура на КНСБ, който са инициатори на събитието заедно с другия голям синдикат КТ "Подкрепа", Министерство на труда и социалната политика и община Стара Загора. То е насрочено за 10:30 часа в зала "Христо Танев" на Парк-хотел Стара Загора.

Целта на форума е да се представят конкретни възможности за работа на територията на област Стара Загора, която отговаря на знанията и уменията на работниците.

По време на срещата ще бъдат представени фирми, които разполагат със свободни работни места, изискванията за заемането им и условията от гледна точка на заплащане и социален пакет.

През март от "Бюрото по труда" в Стара Загора обявиха, че са получили уведомление за съкращаване на 160 работници от предприятието от 10 май. Тогава в социалното министерство се състоя среща на министъра в оставка Иванка Шалапатова, политическия ѝ кабинет и изпълнителния директор на Агенцията по заетостта (АЗ) Смилен Вълов с изпълнителния директор на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" Васил Щонов и представители на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерация на труда (КТ) "Подкрепа". На срещата е взето решение за започване на оценяването на уменията на работещите в ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3". 

Припомняме, че в края на февруари ТЕЦ "Марица изток" 3 излезе на свободния пазар и временно прекрати дейност.



Враца разполага с още едно обновено предблоково пространство СНИМКИ
12 проучвания бяха представени в Mайските краеведски четения в Мездра СНИМКИ
В Монтана двама се отказаха от битката за парламента
Испания извика посланичката си в Аржентина след думи на аржентинския президент Хавиер Милей, породили полемика
Деница Симеонова: Ще бъда гласът на Северозападна България в Брюксел СНИМКИ
Денят на Джебел събра в родопския град гости от страната и чужбина