Избори

Отворено писмо от Ванина Вецина, народен представител и водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Монтана за изборите за народни представители на 9 юни 2024 година

  10.05.2024 10:47             
Отворено писмо от  Ванина Вецина, народен представител и водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Монтана за изборите за народни представители на 9 юни 2024 година

Уважаеми колеги народни представители,

Уважаеми водачи на листи за изборите за народни представители в област Монтана,

Стартираме поредната кампания, в която искаме да спечелим доверието на избирателите и да им дадем възможност да изпратят този път не само в българския, но и в европейския парламент достойни хора, които да работят за модерна и просперираща европейска България, за обединена и силна Европа.

В поредицата парламентарни избори от последните три години и по време на местните избори през октомври 2023 г. за огромно мое съжаление област Монтана стоеше в челните места по брой нарушения на изборния процес, купуване на гласове и изборен туризъм. Това не само отблъсква хората, но и влияе изключително негативно на имиджа на областта и по никакъв начин не помага на общата ни кауза – да променим този имидж и да покажем силните страни и потенциала на  Северозапада.

Искрено се надявам, че служебният кабинет ще изпълни отговорно основната си задача и ще организира добре изборния процес. Следващата седмица ще поскам среща при областния управител с директора на Областната дирекция на МВР, за да обсъдим готовността за избори в областта.

Като водачи на листи и като лидери на своите политически формации в Монтана обаче ние носим най-голямата отговорност – да покажем уважение към избирателите и да спечелим доверието им по пътя на конструктивния дебат и спортсменското съревнование!

Достатъчно негативни послания се изляха през последните месеци, чухме и видяхме всевъзможни компромати и манипулации. Мисля, че стигнахме дъното! Време е за промяна. Време е да се оттласнем от това дъно, да се откажем от езика на омразата и да започнем да говорим с хората за истинските им проблеми като предложим решения. Време е да покажем, че област Монтана има лидери, които имат силата да проведат интелигентни, смислени и аргументирани кампании. Лидери, готови да уважат правото на своите съграждани да изберат най-добрите.

Уважаеми колеги,

Нека в тази предизборна кампания да се опитаме да намерим баланса между съперничеството и сътрудничеството, за да успеем да върнем доверието на избирателите към политическата класа, колкото и трудна да изглежда тази задача!

Успех на всички кандидати за народни представители!

Успех на жителите на област Монтана в избора най-добрите свои народни представители!

 

Коалиция ПП-ДБ е с номер 14 в интегралната бюлетина, преференция за Ванина Вецина –  101

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 

 



Враца разполага с още едно обновено предблоково пространство СНИМКИ
12 проучвания бяха представени в Mайските краеведски четения в Мездра СНИМКИ
В Монтана двама се отказаха от битката за парламента
Испания извика посланичката си в Аржентина след думи на аржентинския президент Хавиер Милей, породили полемика
Деница Симеонова: Ще бъда гласът на Северозападна България в Брюксел СНИМКИ
Денят на Джебел събра в родопския град гости от страната и чужбина