Лайфстайл

Лице на БТВ почти сигурно печели "Денсинг старс"

  08.05.2024 19:46             
Лице на БТВ почти сигурно печели \

Големият финал в петия сезон на "Денсинг старс" по БТВ ще се проведе следващият вторник, 14 май. За решителния сблъсък се класираха четири двойки. Интересното е, че и в четирите звездите са жени, след като мъжете отпаднаха в полуфиналната надпревара снощи. На първо място при обединението на вота на журито и зрителите завършиха певицата Дарина Йотова-Дара и партньорът й Димитър Георгиев-Джими с 11 точки. След тях се наредиха Натали Трифонова и Димитър Стефанин с 10, следват д-р Неделя Щонова и Атанас Месечков със 7, а последната "виза" за "Файнъл фор" взеха Ивет Горанова и Тодор Атанасов.
На крачка от финала отпаднаха Валери Григоров с партньорката му Дорина Стоянова–Ковачева и Папи Ханс с Ани Дончева с по пет точки.
Така чистата математика показва, че 75 процента е шансът лице на БТВ да спечели предаването за танцови умения. Дара се утвърди на екрана на медията като жури в конкурса "Гласът на България", Натали Трифонова от години е синоптик там, а д-р Неделя Щонова има здравно предаване в същата телевизия. Единствено Ивет Горанова идва извън ефира - тя е олимпийска шампионка по карате. Може би не е случайно и че Дара, Трифонова и Щонова заеха първите три места, а между следващите трима се решаваха кои да отпаднат.
Друг интересен факт е, че за първи път в историята на шоуто в България за финала се класират четири звезди от женски пол. Иначе победителите досега са 50:50 мъже и жени. Първото издание през 2008 г. е спечелено от Орлин Павлов, след което като №1 последователно завършват Бианка Панова (2009), Ангел Ковачев (2013) и Албена Денкова (2014). 
Решаващи за класирането на финал снощи се оказаха гласовете на зрителите. Те вдигнаха нагоре Неделя Щонова и партньора й след първоначалния вот на журито – от шесто до трето място, което се оказа пагубно за Валери Григоров, който заедно с половинката си от трето място падна до пето.
Интересен факт е и че една от двете двойки, събирали до момента три пъти по 40 точки – Папи и Ани, не стигна до финалната четворка. Другият тандем с три пълни комплекта оценки на журито е Ивет и Тодор.

Снимки: BTV



БЪЛГАРЕ гостуват във Враца с емблематичния спектакъл ПАИСИИ
Десетки спортисти се включиха в Деня на българския спорт СНИМКИ
Захарова нарече посещението на Путин в Китай съдбоносна стъпка, определяща бъдещето на цялата планета
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Румъния
Враца с още красоти в центъра
Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия официално подкрепи Доналд Тръмп; той призова членовете на асоциацията да гласуват