Избори Събития

ГЕРБ-СДС искат два мандата в Монтана, ПП-ДБ са в борбата за първа политическа сила, а БСП иска да си върне мандата

  08.05.2024 17:00             
ГЕРБ-СДС искат два мандата в Монтана, ПП-ДБ са в борбата за първа политическа сила, а БСП иска да си върне мандата

Двама нови водачи на листи изненадаха хората в област Монтана. Водач на ГЕРБ – СДС е лидерът на СДС Румен Христов, а досегашния народен представител от коалицията Ирена Димова не влиза в битката за 50-тото Народно събрание.

Сама пожелах да съм извън листата, не напускам политиката, ще работя за победата на коалицията ни.“, каза Димова на Гергьовден, когато ГЕРБ-СДС регистрира своите кандидати в РИК-Монтана. Димова е председател на предизборния щаб и е убедена, че Свети Георги ще им донесе победата и два мандата. „Гордея с всичко, което прави ГЕРБ – Монтана, с хората в ГЕРБ и с нашите симпатизанти. Горда съм с  последното ни представяне на местните избори. И днес  твърдо заявявам, че ще направим всичко възможно на тези избори да вземем два мандата.“, каза Димова. 
Аз съм в Монтана по силата на политическо решение. И съм с огромно уважение към този регион и към този град. Благодаря на Ирена  Димова, че стои зад нас и ние ще се постараем да оправдаем доверието, което тя ни гласува. Задачата ни днес е да постигнем два мандата в област Монтана. Това не е лесна задача, но не е неизпълнима. Аз виждам кампанията по един начин – Срещи с хората, срещи с хората , срещи с хората.“, каза водачът на листата на ГЕРБ – СДС в Монтана Румен Христов.
ПП-ДБ пък влиза в битката с амбицията да стане първа политическа сила. Изненади в кандидат-депутатската листа на коалицията няма. Водач е Ванина Вецина, а втори и този път е Недялко Томов от Вършец. „Регистрирахме листата с увереността, че коалиция Продължаваме промяната – Демократична България е единствената алтернатива за промяна към по-добро. Единствената възможност да живеем в променена, устойчива , европейска България. За краткото време като политик аз разбрах, че няма невъзможни неща и когато има воля и се полагат достатъчно усилия, всичко е възможно. Факт е това, че за правителството на академик Денков Северна България беше приоритет и стартираха ключови проекти точно за нашия Северозапад. Сигурни сме, че реформите трябва да продължат. Няма да се откажем от това да променяме и няма да се откажем от мечтата си България да стане нормална европейска държава.“, каза Вецина.
Възраждане отново залага на доказалия се свой представител – адвокат Петър Петров. Партията беше сред първите, регистрирали кандидат-депутатската си листа. 
На изпитан водач е заложило и ДПС. Движението тръгва към изборите на 9 юни с Димитър Аврамов. През април миналата година ДПС успя да стане втора политическа сила в област Монтана.
БСП обаче загуби мандата си на последните парламентарни избори. Сега социалистите се стягат да си го върнат. Водач на листата им е емблематичният журналист и дипломат Велизар Енчев. Бил е посланик на България в Република Хърватия от 1997 до 2002 година.  

През април миналата година избирателите на област Монтана пратиха в 49-тия парламент четирима народни представители от четири различни политически сили – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и Възраждане. На кого ще се доверят сега е трудно за прогнозиране.

Светла Иванова



БЪЛГАРЕ гостуват във Враца с емблематичния спектакъл ПАИСИИ
Десетки спортисти се включиха в Деня на българския спорт СНИМКИ
Захарова нарече посещението на Путин в Китай съдбоносна стъпка, определяща бъдещето на цялата планета
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Румъния
Враца с още красоти в центъра
Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия официално подкрепи Доналд Тръмп; той призова членовете на асоциацията да гласуват