Събития

Светило в лапароскопската хирургия оперира в Монтана

  07.05.2024 15:09             
Светило в лапароскопската хирургия оперира в Монтана

Доц. д-р Константин Гроздев влиза  в лекарския екип на Отделение по хирургия на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ – Монтана. През почивните дни, той проведе в болницата първите безплатни прегледи.

Доц. д-р Константин Гроздев е началник  на отделението по хирургия в МБАЛ „Света София“.
Той е председател на Българското дружество по бариатрична/метаболитна хирургия и е член на Международната федерация за хирургия на затлъстяването и метаболитните заболявания.

„Заинимавам се предимно с безкръвните операции, лапароскопска хирургия се нарича като това включва всякакъв вид операции в коремната хирургия. Операция на стомах, на дебели черва, жлъчки, хернии, надбъбречни жлези, включително и щитовидна жлеза“, каза доц. д-р Константин Гроздев

Д-р Гроздев има над 10 000 лапароскопски операции, голяма част от които през един разрез. Богатият му професионален опит в областта на лапароскопската хирургия е съизмерим с този на водещите световни хирурзи, казват от клиниката.

„Лапароскопската хирургия се развива повече от 30 години, а в България, в малките градове няма достъпност за този вид операции. Например рак на дебелото черво, която се прави със стандартна лапараскопска операция, която аз правя, нормално се прави с три дупчици на коремната стена. Развитието на тази технология се прави вече през една дупчица. Идеята е да започна да правя операции в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ – Монтана, защото не е тайна че много хора имат затруднения да пътуват и предпочитат операциите да се случват тук, където живеят. Тази болница има добра база и основа да се развива в тази посока“, каза доц. д-р Константин Гроздев.

СИТ

 



БЪЛГАРЕ гостуват във Враца с емблематичния спектакъл ПАИСИИ
Десетки спортисти се включиха в Деня на българския спорт СНИМКИ
Захарова нарече посещението на Путин в Китай съдбоносна стъпка, определяща бъдещето на цялата планета
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Румъния
Враца с още красоти в центъра
Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия официално подкрепи Доналд Тръмп; той призова членовете на асоциацията да гласуват