Събития

Георги Павлов: Щастливец съм

  06.05.2024 11:00             
Георги Павлов: Щастливец съм

Георги Павлов е дългогодишен учител по география в Езиковата гимназия и ръководител на известната в цяла България в недалечното минало туристическа група на гимназията. Носител на много престижни награди. 
„Конкурент“ се свърза с него, за да разкаже как отбелязва именния си ден. 

Нося името на моя дядо. Помня, когато бях малък, че се събирахме винаги на Гергьовден и това беше празник на нашия род. Всички си идваха от близко и далеч. Името Георги има частицата ГЕО – земя и аз лично съм много свързан с нея. Завърших геолого-географския факултет, цял живот съм се занимавал с география и се вълнувам от явленията, свързани с нашата планета. Сега ме топлят много спомени от всички експедиции, екскурзии, които сме организирали с децата в училище. Все още държим връзка с много от тях. Обаждат ми се от Китай, от Канада, от островите Фиджи. В това време, в което липсва духовност срещите и взаимоотношенията добиха друг смисъл и аз мога да кажа, че съм щастливец с толкова дълбока връзка с учениците, приятелите ми и семейството ми. 
На празника сме у дома. Дъщеря ми Гергана също празнува, но точно днес няма да бъдем заедно. Предвидили сме великденски яйца, ще се почерпим за здраве. 
Живот и здраве да има за всички хора! 

Лиляна Рашкова 



Наглец подкара колата си без номера и книжка
Зехтинът намалява риска от деменция
Показно! Ето как ще гласуваме на предстоящите избори
Рязък скок на случаите на африканска чума по свинете в ЕС през 2023 г.
Екстремните горещи вълни причиняват 150 000 смъртни случая годишно
100-годишен данъкоплатец към изпълнителния директор на НАП: Най-голямото уважение за мен е, че вие сте тук