България

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, посещаващи Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации

  04.05.2024 10:15             
Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, посещаващи Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации

Министерството на външните работи (МВнР) препоръчва на българските граждани, посещаващи Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации, да се информират чрез местните медии за развитието на ситуацията и да следват инструкциите на местните власти. Това посочват от Ситуационния център на сайта на МВнР.

Препоръчва се още хората да избягват райони, в които има силно полицейско присъствие, което е и индикатор за големи събирания, и да бъдат внимателни, ако са в близост до демонстрации.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Грузия, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Тбилиси, на следните тел. номера: +995 32 272 22 63; +995 577 58 51 52, +995 32 272 22 65, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +995 577 23 30 30. Сигнали може да се подават и на мейл адреси към посолството - [email protected] , [email protected]  .
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на мейл [email protected].

Българските граждани, които пътуват или временно или постоянно пребивават в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…”, на адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo, препоръчват още от МВнР. 



Затлъстяването и високата кръвна захар влошават здравето
Мъж изгубил контрол над колата и се блъснал в железобетонен стълб
Разнообразни инициативи ще има във всички филиали на казанлъшката Художествена галерия по повод Европейската нощ на музеите
Инициативата „Спортувай активно“ събира на едно място десетки състезатели от Враца
Гръмотевични бури в Хюстън взеха жертви, има опасност от торнадо
Колко излиза един абитуриентски бал в Северозапада?