Събития

„Урок по родолюбие“ с Кубрат Пулев събра стотици в атомната столица СНИМКИ

  30.04.2024 17:00             
„Урок по родолюбие“ с Кубрат Пулев събра стотици в атомната столица СНИМКИ

Кубрат Пулев бе посрещнат на сцената на Дом на енергетика в атомната столица с бурни аплодисменти под звуците на песента „Притури се планината“, в изпълнение на Тереза, ученичка от начално училище "Васил Левски" в Козлодуй и нейната майка Пламенита. Както "Конкурент" писа събитието "Урок по родолюбие" е организирано от началното училище с директор Бисерка Димитрова, която сподели: „Урок по родолюбие“ е мотото на нашето специално събитие, защото родолюбието е ценност, стояща в основата на мирогледа на всяка отговорна, достойна и успяла личност, независимо дали става въпрос за революционер, възрожденец, политик, учен или творец. Да познават и съхранявайт българската идентичност е една от възможностите подрастващите да останат да живеят в родината си, а това е национален приоритет. Със своя личен пример Кубрат Пулев и Искрен Красимиров ни дават ценен житейски урок по родолюбие. Благодаря  Ви, че приехте поканата!"  
В препълнената зала в Козлодуй прозвуча химна на Република България. На сцената Георги Вачев – дългогодишен треньор по кикбокс поздрави Кубрат Пулев. Той поднесе специален подарък и икона на Свети Георги Победоносец. Книги за историята на Козлодуй подари Гълъбин Младенов – зам.-кмет на общината. Кубрат Пулев поздрави всички родолюбци и благодари на организаторите Бисерка Димитрова и Искрен Красимиров от „Незабравимата България“ за сърдечното посрещане. 
Димитрова рецитира стихотворението „Моят Ботев“, написано от Стефан Красимиров, който беше в залата със сина си Искрен. Той представи откъс от исторически филм и направи игра с публиката. Към специалния гост Кубрат Пулев имаше обръщение – в стихове, написани от бащата Стефан и изпълнени от Емил Бориславов – ученик от трети клас в началното училище в Козлодуй.

В музикалната програма участваха момичета от мажоретния състав на СУ „Христо Ботев“ с ръководител Анитка Ангелова и ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Прозвучаха песните „Кой уши байрака“ и „Облаче ле бяло“. Тереза от началното училище – домакин също бе част от изпълнителите в събитието. 
Гости на мероприятието бяха Мартин Харизанов – народен представител от област Враца, Калин Стануков – заместник изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй“, Бранимир Благоев – началник на РУ – Козлодуй, Огнемир Симов – кмет на кметство Хърлец, Петко Петков – кмет на кметство Гложене, Анита Оприцова – секретар на община Козлодуй,  Георги Вачев – треньор на клуб „Златните момчета", общински съветници, директори на училища и учители, спортисти, деца. Марио Тутунаров – капитан на Национален музей параход "Радецки" и Ива Борисова – уредник на музея в Козлодуй също бяха част от уважилите празника.
С песента „Моя страна, моя България“ в изпълнение на третокласничката Ралица Асенова от СУ „Христо Ботев“ завърши празничното събитие. 

Р. Г.



Преди минути: моторист загина в катастрофа във Враца
Предпремиера на "Фюриоза: Сага за Лудия Макс'' в кино Метропол-Враца
ДГ "Вълшебница" представи своите реализирани дейности СНИМКИ
Пеевски: Христо Иванов ми предложи да стана премиер
Драматично-куклен театър – Враца с нов уебсайт и онлайн система за закупуване на билети
27 000 евро годишно: защо младите в Италия печелят толкова малко