Събития

Община Враца провежда консултации с партиите днес

  02.05.2024 08:00             
Община Враца провежда консултации с партиите днес

Днес, 2 май от 10.30 часа в заседателната зала на община Враца се провеждат консултации с представители на партии и коалиции за съставите на секционните избирателни комисии. 105 са към момента избирателните секции в общината, които ще бъдат обслужвани от 903-ма членове на секционните избирателни комисии.

234 са членовете на ГЕРБ-СДС, от които 92 са ръководни позиции в СИК. 213 са хората на ПП-ДБ, а 84 от тях ще бъдат председатели, зам.-председатели или секретари. ДПС имат 126 души, като 48 от тях са ръководство. Възраждане са със 120 членове и 45 души ръководство. За БСП съгласно методиката са определени 105 членове и 31 ръководство. Партия „Има такъв народ“ е също със 105 членове, от които 15 ръководство.

Съгласно хронограмата за произвеждане на изборите до 4 май кметовете следва да са провели консултации и до 9 май да изпратят към ЦИК документация.

Припомняме, че в община Монтана не беше постигнато съгласие и ЦИК ще разпределя служебно съставите на СИК. В община Козлодуй консултациите са проведени преди няколко дни и има споразумение между представителите на политически парти и коалиции.

/Г.Р./



Кои храни не е добра идея да печете във фолио
Няма край! Бандит открадна трансформаторно масло от трафопост във Видинско
Театър-лаборатория „Алма алтер" представя нов прочит на „Тримата мускетари"
Младежи от Враца спортуват активно на 18 май
В нощта на музеите в Монтана показват „Потъналото наследство“
Задържаха мъж за заплахи към сръбския президент