Събития

В Белоградчик представиха албум с пощенски картички от града

  30.04.2024 16:04             
В Белоградчик представиха албум с пощенски картички от града

В зала №2 на Художествена галерия „Вълчо Вълчев” бе открита изложба с пощенски картички и презентация на албума "Белоградчик през първата половина на 20 век". Те са специално подбрани от голямата колекцията на покойният Митко Лачев. Гости на изложбата бяха Ангел Боянов зам.-кмет и Ангел Георгиев председател на Общински съвет.
Елена Джунинска уредник на Художествена галерия „Вълчо Вълчев” представи албума и хората, които стоят зад неговото издаване - семейство Поломски. Поломска разказа накратко житейската история на Митко Лачев и как е започнало събирането на картичките. Бяха прочетени и някои от посланията завинаги запечатани върху картичките, с които се увековечава красотата на природата в Белоградчик и възхитата, която хората винаги се изпитвали към нея.
В края на събитието бе представена и инициативата на семейство Поломски – стартиране на подписка за почистването на белоградчишките скали от нежелана растителност. Тя е напълно подкрепена от Община Белоградчик.
 



Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проекта за нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“
Тур на книгодарите в Национална кампания "Зелено четене" във Враца СНИМКИ
След атентата: Правилно ли са действали охранителите на словашкия премиер
За кои болести все още няма лек
Кметът на Видин поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести СНИМКИ
Сестрата на Ким Чен Ун отрече Пхенян да доставя оръжия на Русия