Свят

Убитите в Германия украинци се оказаха военни на рехабилитация

  30.04.2024 15:42             
Убитите в Германия украинци се оказаха военни на рехабилитация

В германския град Мурнау (Бавария) руснак уби двама украински граждани, които се оказаха военнослужещи на лечение. Заподозреният е задържан, но все още се разпитват свидетели. Това съобщи в Telegram украинският народен депутат Алексей Гончаренко.

Според местната полиция инцидентът е станал вечерта в събота, 27 април, в търговския център.Съобщава се, че 36-годишен мъж е починал на място от тежки наранявания, друг 23-годишен украинец е починал в болница същата вечер, въпреки че са предприети спешни реанимационни мерки.

При издирването същата вечер близо до местопрестъплението е задържан 57-годишен заподозрян, който се оказал гражданин на Руската федерация.

"По-нататъшното разследване на подозрението за двойно убийство е под ръководството на прокуратурата в Мюнхен. Тя вече е изпратила петиция до съда за ареста на заподозрения, която ще бъде разгледана в неделя", казаха от полицията.

Според украинския военен журналист Андрей Цаплиенко нападателят е местен Z-патриот, който открито подкрепя руската агресия и демонстративно носи подходяща символика.

Войниците имали сериозни наранявания по крайниците, така че не успели да отвърнат на удара.

Според германските власти в страната има 1,1 милиона украински граждани, които са пристигнали от началото на пълномащабното нахлуване./ Glasnews



Тур на книгодарите в Национална кампания "Зелено четене" във Враца СНИМКИ
След атентата: Правилно ли са действали охранителите на словашкия премиер
За кои болести все още няма лек
Кметът на Видин поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести СНИМКИ
Сестрата на Ким Чен Ун отрече Пхенян да доставя оръжия на Русия
Френската кухня – истории, традиции и оригиналност