България

Абитуриенти – сираци и полусираци, от Троян получават еднократно финансово подпомагане по случай завършване на средното им образование

  29.04.2024 11:18             
Абитуриенти – сираци и полусираци, от Троян получават еднократно финансово подпомагане по случай завършване на средното им образование

Абитуриенти – сираци и полусираци, от Троян получават еднократно финансово подпомагане по случай завършване на средното им образование, съобщи за БТА Вяра Дочева, началник на отдел „Образование, култура, спорт и демографска политика“ към Община Троян.

Ежегодно от общинския бюджет се отпускат средства за абитуриенти без родители или с един починал родител. По решение на педагогическите съвети на средните училища в общината са определени 14 ученици, които отговарят на критериите и се нуждаят от допълнителни средства.

По банковата сметка на всеки от тях вече е преведена сума от 500 лв. Отпускането на средствата е гласувано на последната сесия на Общинския съвет, след внесено от кмета Донка Михайлова предложение.

„Това е традиция, която Община Троян поддържа повече от десет години, за да подпомогне този емоционален, но и икономически труден за абитуриентите и техните семейства момент“, каза Дочева.

Още четирима завършващи ученици в затруднено материално положение ще бъдат подпомогнати със сума в същия размер. Средства за тях са събрани от благотворителна кампания за продажба на мартеници, проведена от представители на социалните услуги в общината, за която БТА съобщи.



Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проекта за нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“
Тур на книгодарите в Национална кампания "Зелено четене" във Враца СНИМКИ
След атентата: Правилно ли са действали охранителите на словашкия премиер
За кои болести все още няма лек
Кметът на Видин поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести СНИМКИ
Сестрата на Ким Чен Ун отрече Пхенян да доставя оръжия на Русия