България

Празнична програма по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия ще се състои на 29 април в Казанлък

  26.04.2024 16:21             
Празнична програма по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия ще се състои на 29 април в Казанлък
  БТА

Празнична програма по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май организират от 61 Стрямска механиизрана бригада в Казанлък. Това съобщиха от военното формирование. Той ще се състои на 29 април на централния площад "Севтополис". 

Програмата включва статичен и динамичен показ на стрелково въоръжения, а празникът ще завърши с концерт на Военния духов оркестър. 

По повод празника военнослужещи от различни гарнизони на страната организират празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май, съобщиха от Министерството на отбраната. Жители и гости на населените места ще могат да се запознаят с техника и въоръжение на Българската армия, да научат повече за професията „военнослужещ“, както и да се насладят на изпълненията на военни духови оркестри.

Началото на събитията в страната е днес в Карлово, където 61 Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от строева подготовка и от високо спортно майсторство. Военен духов оркестър с диригент капитан Йордан Илиев ще поздрави граждани и гости с празничен концерт на площад "20 юли". 



В Мездра предстои третото издание на Детския фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци „Мездра-май“
Организират Фермерски пазар във Враца
Абитуриенти представят картини утре във Враца
Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" регистрира листата си във Враца
Десетки дами на мотори ще отпразнуват Международния ден на жените мотористи във Вeлико Търново
Организират кръгла маса на тема „Нови идеи, нови възможности“ във Видин