Събития

5 годишния Мишо има нужда от помощ

  27.04.2024 10:40             
5 годишния Мишо има нужда от помощ

В навечерието на великденските празници /30 април в читалище „Развитие-1869“,  Враца/ се провежда благотворителен базар за продажба на рисунки в помощ на малкия аутист Мишо, който има нужда от рехабилитация и терапии в Словакия. „Пътуваме през три-четири месеца в Словакия. Стоим там десет дни. Терапията дава резултат, виждаме го. Разхода ни за процедурите, път, квартира, храна излиза около 10 000 лева. Всичко, което имахме вложихме за детето си. В момента съм на борсата и имам нужда от помощ, добри хора“, апелира майката Цвети, която разказва, че Михаил и сестра му София са дългочакани деца, родени чрез инвитро процедура.  
Център за специална образователна подкрепа „д-р Петър Берон“, Враца с ръководител 
Илияна Янинска подемат благородна кауза и организират национален конкурс за рисунки, който събира над 250 произведения от цялата страна. „На 30 април ще открием изложбата и ще продаваме рисунките на деца от цялата страна. Обръщаме се към добрите хора във Враца, заповядайте и помогнете. В момента Мишо е със семейството си в Словакия отново. Вече три пъти ходят там на процедури. Ние като педагози наблюдаваме напредък след лечението. Мишо започва да следва инструкции и вярваме, че има шанс за пълноценен живот“, казаха за „Конкурент“ Младенка Младенова – специален педагог в Центъра и Румяна Тунчева – детски учител работи пряко с Мишо. 
Рисунки могат да се закупят на 30 април в читалището във Враца след 10 часа. В страницата на фондация Павел Андреев има подробна информация за каузата и може да се направи онлайн дарение. 
Събитието „Споделен, очакван и пъстър Великден“ се организира от Центъра за социална образователна подкрепа, Враца със съдействието на РУО и читалището в града. Набирането на рисунки е стартирало в средата на месец март. Получените рисунки ще бъдат журирани и ще има награди в три възрастови групи. 

 



Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца 116 111 обявиха от Държавната агенция за закрила на детето
Ограничено е движението в центъра на Мездра
Руски обстрел над Киев и Лвов
Белослава: Много от тези, които застанаха срещу мен, бяха на масата ми
Галерия „Аросита“ представя изложба на Феникс Върбанов
Отбелязаха Деня на Европа и Ден на победата в Козлодуй СНИМКИ