България

Ето какво време ни очаква днес

  23.04.2024 07:25             
Ето какво време ни очаква днес

Атмосферното налягане ще се понижава и през деня ще е по-ниско от средното за месеца.

През нощта облачността ще се увеличава и вплътнява и от югозапад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде слаб, в Източна България - до умерен. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, в София - около 7°. Утре ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е временно силен. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София – около 12°.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, на височина над 2000 m ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен южен вятър и с него ще започне да се пренася малко по-топъл въздух. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 9°, на 2000 m – около 3°.

Над Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 32 мин. и залязва в 20 ч. и 18 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 46 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 9 мин. и изгрява в 20 ч. и 1 мин. Фаза на луната: еди ден преди пълнолуние./НИМХ



В Мездра предстои третото издание на Детския фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци „Мездра-май“
Организират Фермерски пазар във Враца
Абитуриенти представят картини утре във Враца
Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" регистрира листата си във Враца
Десетки дами на мотори ще отпразнуват Международния ден на жените мотористи във Вeлико Търново
Организират кръгла маса на тема „Нови идеи, нови възможности“ във Видин