България

Образите в „Бандата на Банши“ са подобни на нещо, което вече съм видял в ежедневието си, казва режисьорът Ангел Георгиев

  22.04.2024 15:16             
Образите в „Бандата на Банши“ са подобни на нещо, което вече съм видял в ежедневието си, казва режисьорът Ангел Георгиев

Всичките образи в „Бандата на Банши: Рецепта за магия“ са подобни на нещо, което вече съм видял в ежедневието си, казва пред БТА режисьорът на фентъзи филма Ангел Георгиев.

„Аз обичам да наблюдавам света около себе си и да забелязвам интересни прояви – възможността на човек да се извисява и съответно, в даден момент, да пада. Човек, който харесва да наблюдава света, може с лекота да отчете тези неща“, допълва той.

По думите му филмът продължава историята на тримата герои Банши, Вакул и Смърдаша, разкрита в роман му „Пътешествието на Мая“.

Премиерата „Бандата на Банши: Рецепта за магия“ е на 27 април в кино „Люмиер“, в НДК.

СЮЖЕТЪТ

В магичния свят на гоблини и таласъми, изпълнен с чудеса и тайни, живее бандата на Банши. Банши е неоспоримият лидер на бандата, чиято дума е закон за останалите. Той е единственият от своя род, който може да прави магии и с това си умение впечатлява и подчинява своите верни поддръжници Вакул и Смърдаша. Въпросът е какво ще стане, ако и другите открият начин да правят магии.

В един съдбоносен ден всичко се променя. Вакул и Смърдаша се забъркват в неочаквано приключение, когато Вакул открадва вълшебна книга за магии от млада вещица. Без да имат и най-малка представа какво правят, двамата герои отварят вълшебен портал към човешкия свят и съдбата ги среща с автора, написал книгата и създал ги в своето въображение.

Следват още въпроси – какво ще стане след тяхната среща, ще успеят ли героите да се върнат в своя свят или ще пренесат магията и чудесата и в човешкия свят.

ЕКИПЪТ

Продуцент и режисьор е Ангел Георгиев, по чиито думи филмът не само забавлява, но и предизвика да се погледне на  живота с нов поглед – през призмата на смеха, вдъхновението и лекотата.

Оператор е Николай Баров. Участват непрофесионалните актьори Александър Ненчев, Биляна Исаева, Ралица Цветкова, Стефани Букова, както и авторът Ангел Георгиев.

Екипът снима основно навън, в село, близо до Трън – Горочевци. „Снимачният процес продължи шест дни, като в четири от тях валеше дъжд“, разказва Ангел Георгиев. 

МУЗИКАТА

Две авторски песни са написани специално за продукцията. Те не само предават емоциите и тематиката на историята, но и добавят дълбочина, настроение и магия към цялостното изживяване, разказват от екипа.

По думите им „Песента на феята“ и „Слушай ме, слушай“ ще се превърнат в любимите хитове на малки и големи. Тези авторски песни са истинско съкровище в звуковата палитра на филма и сигурно ще станат неизбежна част от паметта на всеки, който ги чуе, допълват авторите.



Стартира третото издание на фестивал „Мездра-май“
Организират Фермерски пазар във Враца
Абитуриенти представят картини утре във Враца
Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" регистрира листата си във Враца
Десетки дами на мотори ще отпразнуват Международния ден на жените мотористи във Вeлико Търново
Организират кръгла маса на тема „Нови идеи, нови възможности“ във Видин