България

Обновеният театър „Азарян“ отваря с премиера на спектакъл

  22.04.2024 11:18             
Обновеният театър „Азарян“ отваря с премиера на спектакъл

Театър „Азарян“ отваря с премиера на спектакъл, създаден изцяло в обновеното му пространство, съобщават от НДК.

„Семейство Едисън от 2-ро авеню“ е продукция на плевенския драматично-куклен театър „Иван Радоев", в партньорство с НДК. Участват актьорите Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева. Режисьор е Антон Угринов.

Пиесата е по текстовете на световния комедиен драматург Нийл Саймън, смятан за майстора на бродуейската комедия. През 1971 г. спектакълът „Затворникът от второ авеню“ e представен за първи път на Бродуей, а четири години по-късно се появява и филмова адаптация със същото име. 

След премиерата, театър „Азарян“ ще продължи да се утвърждава като дом на всички сценични изкуства, имайки предвид уникалната за цяла България амфитеатрална зала и сцена със завидни технически възможности, казват от НДК. По думите им сценичното пространство ще посрещне гостите си с нови елегантни стъклени прегради пред основния си вход, зад който тържествен уют ще придава голям червен килим. Интериорът е освежен и с озеленяване.

По думите на екипа от НДК, както и досега, залата ще се използва за театрални, танцови и музикални спектакли, конференции и други събития.



В Мездра предстои третото издание на Детския фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци „Мездра-май“
Организират Фермерски пазар във Враца
Абитуриенти представят картини утре във Враца
Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" регистрира листата си във Враца
Десетки дами на мотори ще отпразнуват Международния ден на жените мотористи във Вeлико Търново
Организират кръгла маса на тема „Нови идеи, нови възможности“ във Видин