България

С услугите на Бюрото по труда се запознават ловешки ученици по време на информационна кампания

  22.04.2024 10:15             
С услугите на Бюрото по труда се запознават ловешки ученици по време на информационна кампания

В поредица от срещи в Дирекция „Бюро по труда“ – Ловеч, ученици от десетите класове на ловешките гимназии ще се запознаят с услугите, които предоставя институцията в страната на клиентите си, възможностите за търсене и намиране на работни места в страната и чужбина. Това е съвместна инициатива на Дирекция „Бюро по труда“ и Регионалното управление на образованието в Ловеч, която е започнала на 18 април и ще продължи на 22-ри, 24-ти и 29-ти април, съобщи Ирина Митева, директор на „Бюро по труда“ - Ловеч.  

Четиридесет и осем ученици от двете професионални гимназии в града - Професионална гимназия по механоелектротехника и Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина, посетиха и се запознаха с екипа и дейността на бюрото. Интересуваха се за възможностите за работа на лица, навършили 16 години, и изявиха желание да се регистрират и ползват услугите, които предоставя Бюрото по труда. Проявиха интерес и към предлаганите свободни работни места на българското Черноморие, разказа Митева.

Предстоят срещи с учениците от другите ловешки гимназии.



В Мездра предстои третото издание на Детския фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци „Мездра-май“
Организират Фермерски пазар във Враца
Абитуриенти представят картини утре във Враца
Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" регистрира листата си във Враца
Десетки дами на мотори ще отпразнуват Международния ден на жените мотористи във Вeлико Търново
Организират кръгла маса на тема „Нови идеи, нови възможности“ във Видин