България

Над сто състезатели се включиха в националния турнир по акробатичен рокендрол в Ловеч

  22.04.2024 09:40             
Над сто състезатели се включиха в националния турнир по акробатичен рокендрол в Ловеч

Ловеч бе домакин на националния турнир по акробатичен рокендрол за 32-ри път. Надпреварата е за купата на Община Ловеч и е с най-голяма традиция в този спорт в България. Състезанието се състоя в спортния салон на Профилирана езикова гимназия "Екзарх Йосиф Първи". Участваха повече от сто състезатели на клубове от София, Пловдив, Варна и Ловеч, съобщават от общинската администрация. 

В състава на „Роксмайл“ – Ловеч, имаше седем дебютанти, част от новата генерация в клуба. „Роксмайл“ завоюва два златни медала, един сребърен и един бронзов. 

В индивидуалните класове при най-големите Ивайла Цачева спечели купата, сребърен медал взе Симона Георгиева. В този клас дебют направи Симона Церовска, която зае 4-то място. При по-малките Росина Нановска се класира пета, Десислава Дечева – шеста, а Вяра Зоркова - седма. 

В индивидуалните класове при децата Рая Димитрова зае 4-то място и остана на крачка от медалите, а Силвия Иванова се нареди на 11-о място. При най-малките Вяра Симеонова стана пета, а направилите дебют Преслава Боева и Мария Хубанова заеха 6-о и 7-о място. 

Други дебютанти в клас „Дуо“ - двойката Александра Атанасова - Десислава Любенова завоюва бронзови медали, на Гергана Петрова - Тина Николова малко не им достигна да грабнат медали и заеха 4-то място. 

Формацията на „Роксмайл“ – „Z-Rock“, спечели златните медали в своята категория.

Отличията връчиха на победителите кметът на Ловеч Страцимир Петков, който и откри турнира, както и заместник-кметът д-р Алдин Начков.

БТА припомня, че спортен клуб „Роксмайл“ е многократен отборен шампион на България. Финалист е на Европейския клубен шампионат по акробатичен рокендрол. Много състезатели на клуба са ставали държавни шампиони. Като част от националния отбор са представяли България на турнири за Световната купа и Световни първенства, показва информация за ловешкия клуб на страницата на Общината.



Стартира третото издание на фестивал „Мездра-май“
Организират Фермерски пазар във Враца
Абитуриенти представят картини утре във Враца
Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" регистрира листата си във Враца
Десетки дами на мотори ще отпразнуват Международния ден на жените мотористи във Вeлико Търново
Организират кръгла маса на тема „Нови идеи, нови възможности“ във Видин