България

Значителен напредък в дейностите по реконструкция на улица „Стара планина“ в с. Орешак отчете заместник-кметът на Троян

  20.04.2024 10:15             
Значителен напредък в дейностите по реконструкция на улица „Стара планина“ в с. Орешак отчете заместник-кметът на Троян

Ремонтните дейности по реконструкцията на ул. „Стара планина“ в с. Орешак продължават, съобщи на пресконференция инж. Николай Райковски, заместник-кмет на община Троян с ресор „Устройство на територията, строителство, планиране и проекти“.

„Успяхме да реализираме значителен напредък по проекта още през миналата година и още с първите хубави дни подновихме работата“, каза той.

До момента са изпълнени демонтаж, доставка и полагане на бетонови бордюри с обща дължина около 1 780 метра. Положени са около 6 300 кв. метра тротоарни плочи, остават за монтаж около 2800 кв.метра. В участъка предстои да бъде положена асфалтобетонова настилка от около 18 000 кв. метра.

„Правим ново споделено тротоарно пространство за велосипедисти и пешеходци, което след механа „Странджата“ от десния тротоар преминава в левия“, допълни Райковски.

Ремонтът е по проект „Реконструкция на съществуващ общински път LOV 1140 през с. Орешак“, припомнят от администрацията. През 2023 г. е реализиран първият етап от проекта, с изпълнител фирма „Пътприбор“ ООД - гр. София. Сключеното споразумение за оставащите строително-монтажни работи е на стойност 1 227 364 лева.

От администрацията очакват строително-монтажните работи да завършат предсрочно преди есенно-зимния сезон. Срокът за изпълнение и въвеждане на обекта в експлоатация е 15.03.2025 г.



Модерен физкултурен салон се изгражда в училище „Иван Вазов" във Вършец
Световната награда на ЮНЕСКО за свобода на медиите е присъдена на палестински журналисти в Газа
Кръстът, потопен в язовир край кюстендилското с. Горна Гращица, засия преди Великден
Програма на село Паволче за празниците
Община Козлодуй организира концерт за всички абитуриенти от общината
Иран съобщи, че екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, вече е освободен