Събития

Рецитал направиха децата от училище Никола Войводов СНИМКИ

  19.04.2024 19:05             
Рецитал направиха децата от училище Никола Войводов СНИМКИ

Двадесет и седем деца рецитираха стихове днес, 19 април, в къщата музей Никола Войводов, Враца . Поводът за събитието е предстоящия патронен празник на най-младото училище във Враца. „Имаме редица инициативи и това е една от големите. Провеждаме я ежегодно. Рециталът сме именували „История и поезия“. Тук, в родния дом на нашия патрон и значимо за всички врачани място, деца от първи до осми клас участваха в рецитал и получиха награди. Имахме малки ученици, които за първи път дойдоха в къщата на Никола Войводов и много се вълнуваха“, каза за „Конкурент“ Цветелина Харалампиева – учител по Български език и литература. В журито на конкурса бяха включени Соня Дамянова – експерт по Български език и литература в РУО, Йорданка Йорданова – главен библиотекар във врачанската библиотека, Надя Белева – дългогодишен преподавател в училището, от скоро пенсионер.

В двора на къщата музей звучаха възрожденски песни в изпълнение на вокалната група към училището, деца танцуваха български народни хора. Бурни овации събра и танцът на мажоретния състав към школото. 
Директорът Снежанка Каменова сподели, че въздействащите изпълнения на учениците са я развълнували и я правят горда. Най-емоционалната част на събитието, разбира се, беше обявяването на победителите в конкурса рецитал. Те бяха обявени от председателя на журито – Соня Дамянова, която лично връчи на спечелилите грамоти и предметни награди, подсигурени от училището. 
Победители в трите възрастови групи станаха съответно: Никол Шанакова, Белослава Бонова и Марина Тошкова. 

В училището в 34 паралелки се обучават над 800 деца. 

 



Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци
Комедията “Ножица трепач” представят в Берковица