България

В Габрово в неделя ще се събират капачки като част от кампнията „Капачки за бъдеще“

  19.04.2024 16:21             
В Габрово в неделя ще се събират капачки като част от кампнията „Капачки за бъдеще“

На 21 април от 10:00 ч. до 15:00 ч. пред Спортна зала „Орловец“ ще се събират капачки като част от кампанията „Капачки за бъдеще“ Vol.14. Това съобщават на сайта си от Община Габрово. 

Събират се капачки с номера 2 и 5, които обозначават вида пластмаса. Такива са повечето капачки, които се използват за напитки и храни. Организаторите обръщат внимание да не се носят такива, които са с метална част, защото те не се събират, а попадането на подобни в общия обем събрани капачки отнема много време и труд , за да бъдат отделени от останалите. В хода на кампанията организаторите от "Спасителен Клуб за Бъдеще Стара Загора", съвместно с "Капачки за Габрово" решават да приемат и кенчета, посочват организаторите. 

По време на събитието ще има и базар, от който ще могат да бъдат закупувани предмети, средствата за които също ще бъдат дарени за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделенения, допълват от организаторите. 

Инициативата „Капачки за бъдеще“ е от няколко години. Целта е да се осигурят средства за закупуване на кувьози, а в последните години и за неонатологични линейки за лечебни заведения в страната./БТА



Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци
Комедията “Ножица трепач” представят в Берковица