Събития

Детска градина „Мир”-Козлодуй отпразнува своя 50-годишен юбилей СНИМКИ

  19.04.2024 15:00             
Детска градина „Мир”-Козлодуй отпразнува своя 50-годишен юбилей СНИМКИ

Мая Йонова директор на градината, откри тържественото събитие. В знак на благодарност, тя връчи почетен плакет за принос в развитието на ДГ „Мир” на Маринела Николова, кмет на община Козлодуй.
„Искам да благодаря на Вас и на Вашия невероятен екип за това, че давате всичко от себе си и с много любов и от сърце обгрижвате и възпитавате дечицата, поверени Ви от родителите. На децата желая здраве, щастие, много късмет и безгрижно детство. И нека всички им се радваме, защото те са най-голямото богатство за всеки един от нас. Честит 50-годишен юбилей!” С тези думи Николова се обърна към всички присъстващи в залата.
Детска градина „Мир” e първата детска градина в град Козлодуй. Тя е открита за децата на работещите в АЕЦ „Козлодуй”. На 23-ти септември 1980 г., в чест на откриването на Световния парламент за мир в град София, на детската градина се дава името „Мир”.
„За мен е чест и огромна отговорност да съм част от съвремието на първата детска градина в град Козлодуй. Пожелавам на своя екип сплотеност, всеотдайност и позитивизъм, дързост в мечтите, амбиция и в постигане на целите и в борбата с предизвикателствата. Скъпи родители, благодарим Ви, че ни подарихте най-скъпото си.”, каза Мая Йонова, която е директор на детската градина от 2016 г.
Бивши и настоящи възпитаници на детска градина „Мир” бяха подготвили вълшебна концертна програма, с която поздравиха родители, учители, гости и граждани на града.
Официални гости на празника, който се проведе в Дома на енергетика, бяха и Светлана Плешоева, председател на Общински съвет – Козлодуй, Ивалина Банова, Зорница Симеонова, Гълъбин Младенов, заместник-кметове на община Козлодуй, общински съветници, Таня Борисова, старши експерт по предучилищно образование, представител на РУО – Враца, Огнемир Симов, кмет на кметство Хърлец, директори на детски градини и училища от Козлодуй.
В края на празника, по повод рождения ден, от името на Община Козлодуй, кметът Маринела Николова връчи специален подарък за децата - прекрасна торта, която събра малки и големи на сцената.
 



Прибраха за 72 часа племенник на Мочи за отвличането в Козлодуй
Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци